Kontron introduceert IPC met Celeron M en Debian Linux

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Kontron heeft zijn familie van ventilatorloze industriële pc‘s uitgebreid met de ThinkIO-Solo. Daarnaast heeft de Duitse leverancier een bijbehorende Debian Linux-desktopdistributie uitgebracht (ook geschikt voor de Duo-lijn). De ThinkIO-Solo combineert een 1,06 GHz Intel Celeron M-processor met 1 Gbyte Ram, tot 4 Gbyte gesoldeerd intern flash en 512 kbyte niet-vluchtig geheugen. De IPC maakt toegang op afstand mogelijk tot de IT-infrastructuur (databases en ERP-systemen) en biedt tegelijkertijd regelfunctionaliteit op veldniveau.

In een robuuste aluminium behuizing combineert de ThinkIO-Solo de Celeron M en het geheugen met een Compactflash-socket voor massaopslag, standaard pc-interfaces en verschillende veldbusopties, waaronder industrieel Ethernet en modulaire I/O. De on-board inputs bieden interruptmogelijkheden en laten toe een snelle respons te triggeren op events zoals uitval van de externe 24 V voeding bij het gebruik van de optionele 10 ms hold-upmodule conform IEC 61131-2 striktheidsniveau PS2 of bij de passage van een eindstopswitch. Een realtime klok en een waakhondtimer zijn ook beschikbaar. Behalve de Debian-distributie biedt Kontron cross-compilepakketten voor realtime Linux en Windows XP Embedded.

Volgens de Duitse specialist in embedded computers is zijn ThinkIO-lijn van ventilatorloze industriële pc‘s bij uitstek geschikt voor schok- en vibratierijke omgevingen. De basisvarianten hebben een MTBF van meer dan 22 jaar. Er zijn ook uitvoeringen beschikbaar met een uitgebreid temperatuurbereik. De ThinkIO-Solo gaat het derde kwartaal van dit jaar in serieproductie. Het Debian-pakket voor de Solo en de Duo is per direct verkrijgbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen