Koning en Kamp op bezoek bij Prodrive en HTC

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend samen met minister Kamp van Economische Zaken een werkbezoek gebracht aan hightechbedrijven en start-ups in de regio Eindhoven. Ze startten bij Prodrive Technologies op het Science Park in Son. Tijdens de rondleiding door het bedrijf werden de koning en de minister door directie en medewerkers van het bedrijf geïnformeerd over de hoogwaardige productietechnieken en toepassingen. Aansluitend schoven vertegenwoordigers aan van TNO, van FNV en van het Summa College, een roc uit Eindhoven. Met hen werd gesproken over de noodzaak van vernieuwing en scholing binnen bedrijven. Ook ging het over de benutting van robotisering voor de versterking van de Nederlandse economie.

Vervolgens brachten koning Willem-Alexander en minister Kamp een bezoek aan Startupbootcamp op de High Tech Campus in Eindhoven. In dit programma krijgen jaarlijks circa tien start-ups na strenge selectie de kans om drie maanden te werken aan de groei van hun bedrijf. De ambitieuze ondernemers komen uit alle delen van de wereld. In Startupbootcamp staan meer dan tweehonderd mentoren uit de top van het bedrijfsleven en de wetenschap klaar om de start-ups te helpen met kennis, contacten en ervaring. De koning ontving presentaties van drie ondernemers over hun bedrijf en hun toekomstplannen. Zo toonde ondernemer Stijn Stumpel van start-up Manus Machina een slimme handschoen waarmee robots en games kunnen worden bestuurd. Vervolgens gingen de koning en de minister in gesprek met de jonge ondernemers en hun mentoren over het ondernemersklimaat in Nederland. Gesproken werd onder meer over de ondersteuning die ondernemers vanuit banken en de overheid krijgen bij financiering en investeringsplannen. Ten slotte kwam ook het werk van start-upambassadeur Neelie Kroes nog aan bod. Op initiatief van minister Kamp is zij door het kabinet benoemd om Nederland nadrukkelijker op de kaart te zetten voor start-ups. Zij doet dit met het initiatief Startupdelta, dat begin dit jaar is begonnen.

Het bezoek is onderdeel van de reeks werkbezoeken van de koning met ministers, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.