Kogelomloopspindels Zimm voor hogere snelheden en stijgingsnauwkeurigheid

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Oostenrijkse Zimm heeft zijn programma kogelomloopspindels uitgebreid waarmee nu ook zwaardere spindels leverbaar zijn. Verkrijgbare spindelafmetingen in de KGT-reeks lopen nu vanaf diameter 16×5 voor het kleinste type hefschroefspindel Z-5 tot 160×80 voor het grootste type Z-1000. De KGT-serie en andere Zimm-producten zijn verkrijgbaar via Groneman.

Bij de toepassing van hefschroefspindels wordt meestal gekozen voor een trapeziumspindel. Deze is eenvoudig, robuust en gunstig geprijsd. Een belangrijke reden echter om te kiezen voor een uitvoering met kogelomloopspindel is de stijgingsnauwkeurigheid van 0,05 mm op 300 mm. Het hoge rendement en de grote spoed maken hoge hefsnelheden mogelijk. Het hoge rendement realiseert verder een beduidend lager energieverbruik en minder warmteontwikkeling. In combinatie met de toegestane bedrijfstemperatuur van –25 tot 80 graden Celsius kan de inschakelduur tot twee keer langer zijn dan bij de trapeziumspindel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen