KMWE zet schouders onder Maleisische luchtvaartindustrie

Alexander Pil
22 november 2016

BAE Systems en KMWE hebben een intentieverklaring tot samenwerking getekend. Deze samenwerking moet de ontwikkeling van de lucht- en ruimtevaartindustrie in Maleisië versterken. Het doel van de intentieverklaring is de ontwikkeling van geavanceerde luchtvaartproductiecapaciteit in Maleisië ter versterking van de industrie en de verdere integratie van competenties met de bestaande Maleisische luchtvaartbedrijven.

‘Groei in capaciteit en competenties in markten die belangrijk zijn voor onze klanten is een onderdeel van onze voortdurende strategie om binnen onze business te groeien’, aldus KMWE-topman Edward Voncken. ‘De sterke historie van BAE Systems in Maleisië maakt hun steun voor ons van onschatbare waarde.’

KMWE heeft sinds 2008 een vestiging in het Maleisische Penang en heeft recentelijk het kwaliteitscertificaat AS9100 voor de luchtvaart behaald. Er werken intussen meer dan 175 medewerkers bij KMWE Maleisië. Door de nauwe samenwerking met BAE Systems en hun partners in het project voor de Eurofighter Typhoon is KMWE ervan overtuigd dat met de ondertekening van deze intentieverklaring het doel zal worden bereikt om zijn productiecapaciteit in Maleisië de komende vijf jaar te verdubbelen.