KMWE zet in op titaniumbewerking

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Hightechtoeleverancier KMWE heeft zijn machinepark flink uitgebreid. In totaal legde het 5 miljoen euro op tafel, de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. De belangrijkste uitbreiding is de Makino A81M die KMWE vorige week in gebruik nam. Deze nauwkeurige vijfassige machine is bedoeld voor de verwerking van grote, complexe titanium onderdelen. Het bedrijf hoopt met dit systeem een leidende positie in titaniumbewerking te kunnen opbouwen. Tegelijkertijd ontwikkelde KMWE nieuwe klem- en spanmethodes en freesstrategieƫn. In combinatie met speciaal gereedschap slaagt het er zo in om de productietijden substantieel te reduceren.

In juli breidt KMWE zijn machinepark verder uit met een vijfde volledig geautomatiseerde productiecel die volcontinu producten kan afleveren. De ingebouwde robot is verantwoordelijk voor de verwerking van de pallets, producten en gereedschappen tussen twee vijfassige DMG HSC105-bewerkingsapparaten. Dit is in lijn met KMWEā€˜s filosofie om universele machines te gebruiken voor al zijn branches.

Door de groeiende complexiteit en steeds hogere kwaliteitseisen had KMWE ook extra meetsystemen nodig voor grotere objecten. Begin deze maand installeerde het daarom zijn achtste coƶrdinaatmeetmachine van Mitutoyo. Het is de tweede Crysta Apex-machine van het bedrijf met een meetbereik van 1205 bij 3005 bij 1005 mm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.