KMWE Toolmanagers neemt KGS Tools over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

KMWE Toolmanagers heeft zijn Tilburgse branchegenoot KGS Tools ingelijfd. Naar eigen zeggen ontstaat hierdoor de grootste herslijper van snijgereedschappen en producent van special tools voor de verspanende metaal-, hout- en kunststoffenindustrie in de Benelux. De overname is begin juni afgerond, maar geldt met terugwerkende kracht per 1 januari.

Het betreft een overname van de aandelen. Hierdoor neemt KMWE Toolmanagers alle vakmensen, productiecapaciteit en kennis van KGS over. Voorlopig blijft de vestiging in Tilburg bestaan, evenals de naam KGS. Voor de achttien medewerkers verandert er ook niets. ‘Belangrijk is natuurlijk de uitbreiding van onze productiecapaciteit’, zegt Jorg Michiels, salesmanager bij KMWE Toolmanagers. ‘Hoewel we in Eindhoven de afgelopen jaren flink hebben geïnvesteerd, lopen we hier toch tegen onze grenzen aan. Nu kunnen we de productiecapaciteiten in Eindhoven en Tilburg bundelen.’

KMWE Toolmanagers heeft de ambitie om in 2022 zijn omzet bijna te verdrievoudigen. Het zal daarom niet bij de overname van KGS blijven. Ondanks de substantiële autonome groei zullen meer acquisities nodig zijn om die groeidoelstelling te realiseren. Het bedrijf zegt hierover met kandidaten in gesprek te blijven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.