KMWE schaft 3D-printer aan van SLM Solutions

René Raaijmakers
18 november 2022

KMWE schaft een metaalprinter aan van SLM Solutions. Dat bevestigt Edward Voncken, ceo van KMWE, tegenover Mechatronica&Machinebouw. SLM Solutions werd recent overgenomen door Nikon.

KMWE krijgt binnenkort de beschikking over de SLM 500, een metaalprinter die is ontworpen voor serieproductie in hoge volumes. De machine kan worden uitgerust met twee of vier parallelle lasers van elk 400 of 700 watt, waarmee tot 171 vierkante cm per uur kan worden geprint. De versie die KMWE installeert, heeft vier lasers van 400 watt. Het bouwvolume is 500 bij 280 bij 365 millimeter. SLM leverde onlangs nog twee van deze machines aan zowel Bosch als Rolls Royce.

SLM brengt, naast de SLM 500, een machine op de markt met een bouwoppervlak van 600 bij 600 millimeter. Foto: SLM Solutions

De beslissing voor de aanschaf van een SLM-machine door KMWE is een tegenvaller voor Additive Industries. KMWE is vanaf het begin partner in het consortium K3D-Addfab, dat op dit moment op de Brainport Industries Campus experimenteert met Metalfab metaalprinters van de plaatselijke metaalprinterproducent.

KMWE-topman Voncken relativeert zijn beslissing door op te merken dat zijn bedrijf ook vele freesmachines van verschillende fabrikanten heeft staan. De keuze viel op SLM, zegt Voncken, ‘omdat zij de beste oplossing bieden voor de serieproductie van onze delen.’ Daarnaast wijst hij op de solide financiële positie van SLM Solutions, na de overname door Nikon.