KMWE en Fokker breiden samenwerking uit

Alexander Pil
9 december 2014

Fokker Aerostructures uit Papendrecht en KMWE uit Eindhoven hebben een contract getekend voor een langdurige samenwerking voor productie en levering van onderdelen en samenstellingen voor vliegtuigcomponenten. De eerste testproducten worden medio 2015 geleverd aan de samenbouwlijn in Papendrecht. Fokker-programmamanager Martin Vreeburg is blij dat er een Nederlandse partij als toeleverancier is geselecteerd die een competitief aanbod kon doen en tevens een substantiële bijdrage levert in technologische productontwikkeling. ‘Het is voor KMWE een absolute mijlpaal en we zijn er trots op om op wereldniveau positie te hebben verworven in de luchtvaartindustrie’, aldus Peter van Lieshout, accountmanager luchtvaart & defensie bij KMWE.

Fokker en KMWE hebben reeds een langdurige strategische samenwerking voor diverse Business Jet-programma’s voor de productie van metalen vliegtuigcomponenten. Het nieuwe contract is het resultaat van een meer intensieve samenwerking tussen de twee Nederlandse bedrijven en is in lijn met de ontwikkelingen op het gebied van inkoopbeleid in de vliegtuigbranche om concurrerend te kunnen blijven in deze veeleisende markt.

Ondanks dat het programma nog in designfase is, is KMWE reeds begonnen om de meest optimale machinestrategie voor de metaalcomponenten te ontwikkelen. Dit om de beste performance te garanderen in kwaliteitseisen, productiekosten en technologische mogelijkheden. Hiervoor heeft KMWE geïnvesteerd in de Chiron Mill 3000 High Speed Plus, een vijfassig CNC-bewerkingscentrum met een bereik van 3000 bij 820 bij 630 mm.