KMWE eerste bewoner Brainport Industries Campus

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Brainport Industries Campus, het bedrijventerrein voor de hightech maakindustrie in Eindhoven Noord-West, wordt realiteit. Op 2 februari hebben bestuurders van de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant, de coöperatie Brainport Industries en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij het startsein gegeven om de Brainport Industries Campus (BIC) te ontwikkelen. KMWE verhuist als eerste naar de campus. De planning is om in 2016 te starten met de aanleg.

Brainport Industries Campus (BIC, eerder ook wel Brainport Innovatie Campus genoemd) is een campusontwikkeling van bijna tweehonderd hectare in Eindhoven Noord-West. BIC komt langs de A2, dichtbij de luchthaven. De campus is belangrijk voor de concurrentiepositie van de regio Eindhoven, denken de initiatiefnemers. Door het samenbrengen van de hightech maakbedrijven kan er makkelijker kruisbestuiving plaatsvinden. Bedrijven kunnen faciliteiten en services delen. Daardoor ontstaan betere oplossingen en vindt er sneller open innovatie plaats. Dat komt de marktkansen van de betrokken bedrijven ten goede. Bovendien zal een aantal opleidings-, ontwikkel‚Äď en prototypingfaciliteiten in de campus worden ge√Įntegreerd. De bedrijven gaan in samenwerking met het middelbaar en hoger onderwijs studenten mogelijkheden bieden voor opleiding en research.

Het gaat om een bedrijvencomplex nieuwe stijl waarin de industrie meer verbonden is met de wereld van it en big data. Productinnovaties moeten snel in de markt worden gezet om de sterke concurrentie positie te behouden. Het is ook in lijn met het Vanguard-initiatief om de maakindustrie in Europa op een vernieuwende manier te laten heropleven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.