KMWE breidt uit in luchtvaartsector

Alexander Pil
10 februari 2014

KMWE heeft de overname aangekondigd van Dutchaero, een Nederlandse leverancier van vliegtuig- en motoronderdelen. KMWE lijft de Eindhovense Dutchaero-productiefabriek in waar ongeveer vijfenzeventig mensen in dienst zijn. Dutchaero Services dat onderhoudsdiensten verleent voor het Nederlandse ministerie van Defensie op het Logistiek Centrum in Woensdrecht, valt buiten de deal.

De laatste jaren heeft KMWE een sterke groei gerealiseerd in de marktsegmenten semiconductor en medische apparatuur. Met de overname van Dutchaero versterkt KMWE zijn positie in de luchtvaartindustrie en bouwt het zijn klantenbestand verder uit. Door de combinatie van de kennis en kunde van beide bedrijven zegt KMWE in staat te zijn om een breder scala van diensten aan te bieden.

Door deze overname groeien de KMWE-activiteiten in Nederland naar zestig miljoen euro met driehonderd medewerkers. De totale KMWE-activiteiten, inclusief de Maleisische en Turkse operatie, zal groeien tot tachtig miljoen euro met meer dan vijfhonderd werknemers.