Kleine miljard euro voor Point-One-begroting komende vier jaar

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Voor de tweede fase van het innovatieprogramma Point-One is over een periode van 2009 tot 2012 een bedrag van 900 miljoen euro begroot. De industrie moet daar 562 miljoen euro van ophoesten. Senternovem en EZ passen 278 miljoen euro bij, de Europese gemeenschap is goed voor 60 miljoen euro.

Frans van ‘t Hullenaar presenteerde de getallen gisteren op het symposium ’Een stap verder‘ van het IOP Precisietechnologie in het Evoluon te Eindhoven. Dit was meteen het laatste optreden van de oud-Philips CFT-directeur als programmamanager van het Program for High-Tech Systems, dat inmiddels is opgegaan in Point-One. Ook het IOP Precisietechnologie wordt opgeslokt door dit innovatieprogramma.

Point-One heeft de ambitie om de omzet in zes speerpuntmarkten met ruim 37 procent te verhogen van 51 miljard euro in 2005 naar 74 miljard in 2020 (zie tabel). Grootste groeisectoren zijn energie en ICT met respectievelijk 62 en 90 procent groei. In de sector ICT vallen ook productiemachines voor chips en elektronica en designtools.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.