Kleine krachtopnemer van HBM monitort assemblageprocessen

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van meet- en weegapparatuur, heeft met de Paceline-serie een aantal krachtopnemers op de markt gebracht. De nieuwe miniatuurkrachtopnemers hebben een meetbereik tussen de 5 en 120 kN.

De opnemers met flensmontage hebben geen voorlast nodig, waardoor er geen kalibratie van het systeem noodzakelijk is. Elke opnemer is beschikbaar in twee gekalibreerde meetbereiken: 20 procent en 100 procent van de nominale kracht. Omdat verschillende meettaken door hetzelfde type opnemer uitgevoerd kunnen worden, kan volstaan worden met slechts één type opnemer.

Een afgeregelde, industriële ladingversterker wordt gebruikt voor signaalconditionering tot een standaard ±10 V analoog signaal. Voor industriële toepassingen beschikt de ladingversterker over TEDS, elektrisch geïsoleerde ingangen en elektrische isolatie van het meetsignaal en de stroomvoorziening. De sensor wordt geleverd als een set met kabel en ladingversterker.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.