KLA-Tencor ontslaat nog eens een op tien medewerkers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Metrologiespecialist KLA-Tencor snijdt opnieuw in zijn personeelsbestand. Er gaat een streep door tien procent van de arbeidsplaatsen. Eind vorig jaar ontsloeg het bedrijf ook al 900 van de 6000 medewerkers. KLA-Tencor nam vorig jaar Icos Vision Systems uit Leuven over. Of de ontslaggolf ook Icos treft, is niet bekend.

’Hoewel we succes hebben geboekt met onze pogingen om de operationele kosten eind 2008 en begin 2009 te verminderen, moeten we nog verder bezuinigen vanwege de huidige vraag naar onze producten‘, zegt KLA-Tencor-CEO Rick Wallace. ’De aangekondigde personeelsvermindering is een extreem moeilijke beslissing omdat we ons bewust zijn van het effect op de getroffen en de achterblijvende medewerkers.‘

KLA-Tencor heeft nog een aantal bezuinigingsmaatregelen op de agenda staan. Het bedrijf legt zijn personeel gedwongen werktijdverkorting op en beperkt de opbrengsten van werknemersaandelen. Alles bij elkaar moeten de besparingen dit jaar tussen de 140 en 145 miljoen dollar per kwartaal opleveren. KLA–Tencor benadrukt dat het niet zal stoppen met investeringen in R&D.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.