KLA plant bouw r&d- en productiefaciliteit in Newport (Wales)

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

KLA gaat in Newport (Wales, VK) een onderzoeks- en ontwikkelcentrum en een productiesite bouwen voor zijn SPTS-divisie. Die legt zich toe op etsen en depositietechnieken voor met name backend semicon. De metrologiegigant trekt ruim 100 miljoen dollar uit voor de bouw van een faciliteit ter grootte van 20 duizend vierkante meter. De productiesite met kantoren, cleanrooms, opslag- en ondersteuningsfaciliteiten gaat werk bieden aan zo’n 750 mensen.

‘SPTS heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt’, aldus Oreste Donzella, VP Electronics, Packaging and Components (EPC) bij KLA. Door uit te breiden in Zuid-Wales wil KLA profiteren van het daar aanwezige talent. ‘Het gebied is de thuisbasis van toonaangevende universiteiten en onderzoeksinstituten met sterke halfgeleiderkennis’, aldus Donzella.

Op 5 oktober 2022 wordt de eerste paal geslagen. Het gebouw zal naar verwachting begin 2025 worden opgeleverd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.