Kivi adopteert Brits kwalificatiesysteem voor afgestudeerde ingenieurs

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Ingenieursvereniging Kivi gaat het accreditatiesysteem overnemen van haar Britse zusterorganisatie, de Engineering Council. Afgestudeerde ingenieurs die hun kennis bijhouden, kunnen volgens dit systeem de kwalificatie Chartered Engineer (wo-niveau) of Incorporated Engingeer (hbo-niveau) dragen. Deze titels worden internationaal erkend.

Ingenieurs kunnen de titel na een aantal jaar werkervaring verkrijgen via een examen. Daarna moeten ze deze volgens een puntensysteem onderhouden.

Het is voor het eerste dat de Engineering Council het toestaat dat een andere beroepsvereniging de titels toe gaat kennen. De organisatie gaat de Kivi hier wel in begeleiden. Het is nog onduidelijk op welke termijn het programma beschikbaar komt. Waarschijnlijk zal de introductie niet gelijk opgaan vaan de verschillende beroepsgroepen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.