Kind Technologies stort zich volledig op agritech

Alexander Pil
9 juni 2021

Kind Technologies heeft dochterbedrijf Vimec Applied Vision Technology verkocht aan het Franse Tiama. Daarmee heeft de Eindhovense organisatie zijn handen vrij om zich volledig te richten op agritechnologie. Die markt wil het bedienen met zijn kennis over vision, robotica, artificial intelligence en data.

Kind zet alle kaarten op landbouwmarkt. Foto: Kind Technologies

Kind nam Vimec over in 2014. Het bedrijf is nu bijna dertig jaar actief in kwaliteitsinspectie en procescontrole van farmaceutische primaire glazen verpakkingen zoals ampullen, flacons, patronen en spuiten. Sindsdien de overnamen groeide het bedrijf aanzienlijk in omzet en omvang. Onlangs heeft Vimec speciale diensten verleend voor de inspectie van injectieflacons die worden gebruikt voor het Covid-19-vaccin.

Nu Vimec onderdak heeft gevonden bij Tiama richt Kind zich 100 procent op de landbouwmarkt. Met de bedrijven Crux Agribotics, Koat en Martin Stolze ligt de primaire focus op material handling, logistiek, robotisering en industriële automatisering van de glastuinbouw. ‘Het is onze ambitie om een toonaangevende Nederlandse agritech-groep te zijn die bijdraagt aan een betere wereld, waar de distributie van planten en voedsel wordt verbeterd’, zegt Richard Vialle, medeoprichter van Kind Technologies. ‘We zijn van mening dat onze geavanceerde automatisering en robotisering, gecombineerd met slim gebruik van data en ai, productiviteitsverhogingen per vierkante meter mogelijk zal maken met minimale verspilling. We brengen de Brainport samen met Greenport, het epische centrum van de wereldwijde tuinbouw in het Westland.’

Naast productontwikkeling wil Kind zijn groei en aanwezigheid versnellen door middel van gerichte acquisities. Het doel van deze strategie is het aanbod aan te vullen of de markttoegang uit te breiden. Het uiteindelijke doel is om als systeemleverancier voor de waardeketen op te treden en kassenbouwers, telers, installateurs en veredelaars technologie en data te bieden die ze kunnen gebruiken om hun kernprocessen te optimaliseren.