Ketensamenwerking bittere noodzaak

Tanee Plat
Leestijd: 2 minuten

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Samen maken deze vakbeurzen de Brabanthallen op 3 en 4 april 2019 het ontmoetingsmoment waar verpakken, logistiek, distributie én de automatiseringskant onder een dak samenkomen. Op Automation komen applicatiemogelijkheden voor systeemintegratie, aandrijftechniek, digitalisering, en besturings- en bewegingstechnologie uitgebreid aan bod. Automation is daarbij een logische aanvulling op verpakkingsbeurs Empack en logistiekevent Logistics & Distribution.

Een van de overkoepelende thema’s op de drie events is samenwerking in de keten. Samenwerking tussen diverse aanbieders in de supply chain is niet langer optioneel, maar bittere noodzaak, bijvoorbeeld als antwoord op duurzame oplossingen. Dit komt uitgebreid aan bod op Empack. Op Automation wordt tevens aandacht besteed aan de uitdagingen in ketensamenwerking. Natuurlijk ligt hier de nadruk op het automatiseringsproces, bijvoorbeeld de noodzaak om reeds in het designproces de juiste aandacht te hebben voor cybersecurity. Experts delen hun ervaringen en inspireren de bezoeker om de volgende stap in ketensamenwerking te zetten.

Big data vormt een van de specifieke thema’s binnen de Challenge Arena tijdens Automation. Het gebruik van big data stelt een organisatie in staat de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren en daarmee te bewerkstelligen dat ze ook in de toekomst waardevol blijft voor de stakeholders. Aan welke ontwikkelingen op het gebied van big data is de verpakkingssector onderhevig? En hoe kunnen bedrijven het beste met data omgaan? Vier experts uit de sector delen graag hun kennis en ervaring.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.