Ketensamenwerking bittere noodzaak

Tanee Plat is marketeer print & packaging bij Easyfairs.

21 maart 2019

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Samen maken deze vakbeurzen de Brabanthallen op 3 en 4 april 2019 het ontmoetingsmoment waar verpakken, logistiek, distributie én de automatiseringskant onder een dak samenkomen. Op Automation komen applicatiemogelijkheden voor systeemintegratie, aandrijftechniek, digitalisering, en besturings- en bewegingstechnologie uitgebreid aan bod. Automation is daarbij een logische aanvulling op verpakkingsbeurs Empack en logistiekevent Logistics & Distribution.

Een van de overkoepelende thema’s op de drie events is samenwerking in de keten. Samenwerking tussen diverse aanbieders in de supply chain is niet langer optioneel, maar bittere noodzaak, bijvoorbeeld als antwoord op duurzame oplossingen. Dit komt uitgebreid aan bod op Empack. Op Automation wordt tevens aandacht besteed aan de uitdagingen in ketensamenwerking. Natuurlijk ligt hier de nadruk op het automatiseringsproces, bijvoorbeeld de noodzaak om reeds in het designproces de juiste aandacht te hebben voor cybersecurity. Experts delen hun ervaringen en inspireren de bezoeker om de volgende stap in ketensamenwerking te zetten.

Big data vormt een van de specifieke thema’s binnen de Challenge Arena tijdens Automation. Het gebruik van big data stelt een organisatie in staat de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren en daarmee te bewerkstelligen dat ze ook in de toekomst waardevol blijft voor de stakeholders. Aan welke ontwikkelingen op het gebied van big data is de verpakkingssector onderhevig? En hoe kunnen bedrijven het beste met data omgaan? Vier experts uit de sector delen graag hun kennis en ervaring.

Ook is er veel aandacht voor de ontwikkelingen in robotica. De versnelde acceptatie van robots is een van de belangrijkste trends in verpakken en palletiseren. Met de snelheid en flexibiliteit die robots bieden, zal deze trend zich voortzetten, maar welke consequentie heeft deze disruptieve technologie voor organisaties?

In samenwerking met Art of Robotics wordt het thema ‘Mens vs robot’ uitgebreid behandeld in de Challenge Arena en op de beursvloer is een aantal mooie voorbeelden te zien van collaboratieve robotica. Onder deskundige begeleiding maakt de bezoeker zelf kennis met de mogelijkheden en ervaart hij hoe de samenwerking tussen mens en robot vorm krijgt.

 advertorial 
Pilz

RFID-toegangsbeveiliging nu nog makkelijker

Voor Identification and Access Management (I.A.M.) heeft Pilz het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode. Voor een onderdeel van dit systeem, de PITreader, heeft Pilz een RFID-transponder in kaart- en stickerformaat ontwikkeld. Alle varianten zijn vrij beschrijfbaar en rechten kunnen vastgelegd worden door gebruik te maken van de eenvoudig passende softwaretools.

De manier waarop consumenten winkelen verandert sterk. Deze verschuiving naar online aankopen – die inmiddels in de foodsector ook enorm in beweging is – heeft niet alleen grote gevolgen voor de detailhandel, maar ook voor de logistieke sector. Dit vergt namelijk andere competenties van logistieke dienstverleners dan de traditionele logistiek. Op Automation worden effectieve oplossingen geboden voor deze complexe uitdagingen in e-fulfilment.

Data: woensdag 3 april en donderdag 4 april 2019

Openingstijden: Beide dagen van 09:00 tot 17:00 uur

Locatie: Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch