Kermisattractie zuiniger door supercondensatoren

Leestijd: 3 minuten

Control Techniques baseerde de besturing voor een nieuwe kermisattractie van KMG op supercaps waardoor het aansluitvermogen betaalbaar werd voor exploitanten.

KMG uit Neede is marktleider als het gaat om het bedenken, ontwikkelen en bouwen van grote kermisattracties. Attracties moeten steeds spectaculairder. De nieuwste ontwikkeling is de XLR8, een draaimolen waarbij zestien passagiers met grote snelheid 4g aan kracht kunnen ervaren. Voor kermisexploitanten zijn het staangeld en de energieaansluiting dominante kosten. Om de enorme massatraagheid van de draaimolen te accelereren, had de attractie in eerste instantie een groot aansluitvermogen. Een probleem dus. De attractie voldeed wel aan de hoge eisen van de kermisbezoeker, maar de hoge kosten voor de energieaansluiting gooiden roet in het eten. Samen met de vaste leverancier voor de elektrische aandrijftechniek, Control Techniques, ging het bedrijf op zoek naar een oplossing.

Control Techniques heeft al veel ervaring met het kostenefficiënt maken van elektrische aandrijvingen. Zo voorzag het bedrijf de eerste elektrische volledig op accu’s werkende overslagmachine van zowel oplaadapparatuur als elektrische aandrijving. Ook voerde het grijperkranen uit met vliegwielen om de vrijgekomen energie van de neergaande beweging te benutten voor de hijsbeweging. Het gepatenteerde Risga-systeem biedt de mogelijkheid om veel brandstof te besparen op rubber tire gantry-kranen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.