Kennisplatform voor koolstofcomposieten in de maak

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Via het nieuwe platform Carbon-Composites.NL (CC.NL) slaat een groep Nederlandse materiaalbedrijven de handen ineen op het gebied van koolstofcomposieten. Volgens de initiatiefnemers heeft Nederland een achterstand op dit gebied ten opzichte van andere EU-landen, maar zijn de materialen essentieel voor de hightechsector; ze liggen ten grondslag aan veel toepassingen binnen de robotica, vliegtuigcomponenten, drones, windturbines, vrachtauto’s, bussen en botenbouw. Daarom is het voor Nederland van strategisch belang om deze kennis in huis te hebben om mee te kunnen doen op de competitieve Europese- en Wereldmarkten.

Op het moment hebben zestien materiaalbedrijven interesse getoond in het nieuwe platform, maar het staat open voor nieuwe deelnemers. Via CC.NL willen de partners onder meer kennis delen, businesskansen ontwikkelen en de samenwerking opzoeken met de tu’s en hbo’s om nieuwe toepassingen te ontwikkelen. 20 april april houdt het platform zijn oprichtingsbijeenkomst, tijdens de Materials-beurs in Veldhoven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.