Keithley bezuinigt en stuurt een op de twintig medewerkers naar huis

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse Keithley Instruments ontslaat 5 procent van zijn medewerkers en wil de lopende kosten met 7 procent terugbrengen. ’De vooruitzichten op de lange termijn zijn positief, maar we vinden het nodig om te reageren, nu de investeringen in halfgeleidermarkt teruglopen‘, zegt Joseph Keithley, topman van het gelijknamige bedrijf. Keithley ziet ook dalende inkomsten in andere industriële markten die het bedient.

Het bedrijf onderstreept dat de ingrepen minimale invloed zullen hebben op de voor het komende jaar geplande producten en nieuwe ontwikkelingen. Recent kondigde Keithley de uitbreiding van zijn 3700-serie multimeters aan en versie 7.1 van de Keithley Test Environment Interactive (KTEI) voor zijn 4200-SCS-systeem voor halfgeleiderkarakterisering.

Op dit moment heeft Keithley 698 mensen in dienst, waarvan ruim tweehonderd in de VS. Het bedrijf zei een omzet van 33 tot 35 miljoen dollar te verwachten in het kwartaal dat eind september afliep. Het kwartaal daarvoor werd nog voor 41 miljoen aan instrumentatie verkocht.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.