Katja Pahnke verruilt Eindhoven Engine voor Prodrive

Nieke Roos
21 september 2022

Katja Pahnke legt per 1 november haar functie neer als algemeen directeur van Eindhoven Engine. Per die datum treedt ze toe tot de directie van Prodrive Technologies als chief development officer en krijgt ze de leiding over de Innovation Services-activiteiten van het bedrijf. Behalve over de r&d gaat ze zich ontfermen over de talent-, leiderschap- en organisatieontwikkeling.

Foto: Paul Raats

Twee jaar geleden verliet Pahnke het High Tech Systems Center van de Technische Universiteit Eindhoven om zich volledig in te zetten voor Eindhoven Engine, het op het Natlab geïnspireerde initiatief van Fontys, TNO en TUE om onderzoek te versnellen. ‘We zijn Katja dankbaar voor haar belangrijke bijdrage aan de tot nu toe behaalde resultaten en de inbedding van Eindhoven Engine in het ecosysteem’, schrijven Maarten Steinbuch en Bert Pauli, respectievelijk wetenschappelijk directeur en voorzitter van de raad van toezicht van Eindhoven Engine. ‘Ze is een belangrijke factor geweest in het opbouwen van de organisatie, het inspireren van ons team en het betrekken van alle aandeelhouders.’

Pahnke is al vijf jaar lid van de niet-uitvoerende raad van bestuur van Prodrive. ‘Ik werk al met Katja samen sinds ze in 2018 in die functie begon en daarvan weet ik dat ze zeer sterke people skills heeft, gemakkelijk stakeholders verbindt en gepassioneerd is over onze missie’, stelt Prodrive-ceo Pieter Janssen.