Kapitaalverhoging Agfa aanstaande

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agfa-Gevaert is van plan via een aandelenemissie vers kapitaal binnen te slepen. Als beurswaakhond CBFA zijn goedkeuring heeft gegeven, wil het Mortselse bedrijf op zijn vroegst op 21 oktober beginnen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat blijkt uit een aankondiging in het Belgisch Staatsblad. Bestaande aandeelhouders krijgen een voorkeursrecht zodat hun belang niet hoeft te verwateren als ze besluiten opnieuw te investeren. Mochten ze dat niet willen, dan kunnen ze beter snel uitstappen. De koers zakte gisteren dan ook in met 9 procent.

De kapitaalinjectie gaat Agfa-Gevaert gebruiken om zijn balans te versterken en om overnames te doen. Het management is al enige tijd op zoek naar vers geld. In maart vroeg het aandeelhouders om de raad van bestuur meer flexibiliteit te verlenen voor de verhoging van het maatschappelijk kapitaal. ’De economische crisis heeft een aantal spelers in de grafische markt gedestabiliseerd. Dit zal zeker leiden tot een verdere consolidatie‘, zei Agfa-Gevaert toen. ’In 2009 waren de investeringen in overnames klein of middelgroot. We konden voor de financiering ervan dan ook putten uit onze bestaande financiële middelen. In de toekomst zouden zich kansen kunnen voordoen die omvangrijkere financieringsbronnen vereisen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.