Kamp maant bedrijfsleven om te investeren in innovatie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Minister Kamp van Economische Zaken roept Nederlandse bedrijven op meer te gaan investeren in innovatie. Hij doet dat naar aanleiding van het European Innovation Scoreboard, dat de Europese Commissie dinsdag publiceerde. Nederland steeg daarop van de vijfde naar de vierde plaats en behoudt zijn status als innovatieleider, maar Kamp ziet kansen voor verbetering.

De bewindsman vindt echter dat daartoe het bedrijfsleven aan zet is. Hij wijst erop dat in Nederland de publieke investeringen in innovatie boven het Europese gemiddelde liggen, maar die van de private sector achterblijven: vorig jaar zo’n twintig procent onder het gemiddelde.

Met de innovatiekracht van Nederland lijkt het overigens wel snor te zitten. Voor het eerst maakte het Scoreboard ook een vergelijking van innovatieprestaties over een langere periode. In 2010 deed de Nederlandse economie het 19,1 procent beter dan de EU, in 2016 is dit verbeterd naar 29,5 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.