Kabinet stort bij in Toekomstfonds, IPC’s maken rentree

Leestijd: 1 minuut

Minister Kamp van Economische Zaken reserveert de komende tien jaar 50 miljoen euro extra voor het Toekomstfonds. Met de aanvulling komt er 150 miljoen euro investeringskapitaal beschikbaar voor onderzoeksprojecten, waarvan de eerste 80 miljoen euro nog dit jaar vrijkomt. Een deel zal worden aangewend voor de financiering van Fieldlabs om smart-industryconcepten te testen. Ook komt er subsidie beschikbaar voor initiatieven om bestaande kennis om te zetten in bedrijvigheid, en voor publiek-private samenwerkingsverbanden die maatschappelijke vraagstukken oppakken.

Kamp kondigde tevens aan zes miljoen euro opzij te hebben gelegd voor productontwikkeling via Innovatieprestatiecontracten. Deze regeling maakt een rentree, want zij was in 2013 afgeschaft. De helft van het bedrag komt dit jaar vrij, wat naar schatting van VNO-NCW goed is voor ongeveer tien projecten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.