Kabinet reserveert 50 miljoen voor innovatieve starters

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het kabinet maakt 50 miljoen euro vrij om innovatieve ondernemers te helpen hun bedrijf succesvol in de markt te zetten. De Regeling Vroegefasefinanciering moet voorkomen dat waardevolle ideeën voor nieuwe producten of diensten in de ontwikkelfase stranden en de markt nooit bereiken. Minister Kamp van Economische Zaken heeft de regeling maandag bekendgemaakt.

‘Ondernemers hebben dikwijls moeite om financiering te vinden voor die fase, waarin ze nog onderzoeken of een idee kans van slagen heeft’, aldus Kamp. ‘Private investeerders en banken vinden het dan nog te risicovol om te investeren en stappen liever in als het product gereed is voor de markt. Vroegefasefinanciering overbrugt deze kloof.’ Kamp noemt Tomtom, Wetransfer en Booking.com als voorbeelden.

Startende ondernemers en innovatieve mkb’ers kunnen de Vroegefasefinanciering inzetten voor de ontwikkeling van een werkend prototype, de uitvoering van marktonderzoek of de uitwerking van een businessplan. Vanaf dinsdag 1 juli kunnen ze zich inschrijven op de regeling. Ook academische starters, verbonden aan een universiteit of academisch ziekenhuis, hebben toegang tot de regeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de regeling uit voor het mkb. Academische starters kunnen terecht bij technologiestichting STW.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.