Kabinet reageert defensief op AWTI-advies

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dekker (OCW) reageren lauw op het advies van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) om samenwerking tussen verschillende topsectoren financieel te stimuleren. De bewindslieden zijn het daar niet mee eens, blijkt uit een brief die zij naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. ‘Naast de generiek werkende WBSO en RDA (per 2016 samengevoegd tot één geïntegreerde regeling), bedienen de TKI-toeslag en de MIT weliswaar de topsectoren, maar ze veroorzaken geen sectorale beperking’, aldus de brief.

Het kabinet lijkt positiever te staan tegenover AWTI’s suggestie om de TKI-regeling te versimpelen dan wel de toeslag te verhogen. Met de kanttekening dat er al veel gedaan is om de TKI’s aantrekkelijker te maken, zeggen Kamp en Dekker toe te bekijken ‘hoe de regeling verder kan worden vereenvoudigd en de uitvoering kan worden verbeterd’.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.