JVL-motor verdeelt omwenteling in 820 duizend stapjes

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

JVL heeft een geïntegreerde stappenmotor gelanceerd met RS485- en Canopen-interface en met een programmeerbare motioncontroller. Alle benodigde elektronica voor een stappensysteem zijn geïntegreerd in de motor zelf. JVL is erin geslaagd om tot een resolutie te komen van 819,2 duizend stappen per omwenteling waardoor de motor zeer soepel en stil draait. De Mis340-modellen zijn 95 millimeter lang en daarmee volgens de fabrikant de kleinste motoren met een ingebouwde controller. Verder zijn er varianten van 126 mm (Mis341) en 156 mm (Mis342).

De Mis34x-familie bevat alles dat nodig is om controletaken uit te voeren. De motoren kunnen dat stand-alone of via besturing van een PLC of pc. Acht I/O-poorten kunnen elk afzonderlijk worden geconfigureerd als digitale ingang, digitale uitgang en analoge ingang. Modbus RTU en Canopen zorgen voor simpele verbinding naar een PLC of HMI. Via de ActiveX/OCX-driver is het mogelijk om te koppelen naar bijvoorbeeld Excel, Labview of Visual Basic. Door het Mac-motorprotocol ten slotte kunnen gebruikers Mac-, Quickstep- en SMC85-controllers op dezelfde RS485-bus aansluiten. JVL levert de motoren desgewenst met Bluetooth-, WLan- of Zigbee-functionaliteit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen