Jungheinrich bouwt automatisch magazijn voor Duitse moerenspecialist

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Hewi G. Winker heeft Jungheinrich opdracht gegeven voor de realisatie van een automatisch hoogbouwmagazijn en een automatische logistiek rondom zijn nieuwe productielijn. Komende herfst wil de specialist in zelfborgende moeren en verbindingen de ruim 1 hectare grote locatie in Spaichingen, Duitsland, in gebruik nemen. Jungheinrich bouwt een silomagazijn van 57 meter lang en 25 meter hoog. Silobouw is een constructie waarbij magazijnstellingen, de dak- en wandelementen van het pand dragen. Dat maakt een korte bouwtijd mogelijk.

De pallets zullen dubbeldiep worden opgeslagen in drie gangen, zodat er 9888 palletplaatsen ontstaan. Drie magazijnkranen van Jungheinrich-onderdeel Mias slaan de pallets in en uit. De kranen halen een capaciteit van 93 dubbelspelen per uur. Conveyors verzorgen de aan- en afvoer. Het hele logistieke systeem wordt aangestuurd met Jungheinrichs wms-software en material flow controllers.

Voor de aanvoer van grondstoffen naar de productielijnen en voor de afvoer van containers gereed product richting opslag zullen zes agv’s worden ingezet. Deze Jungheinrich Auto Pallet Movers (APM, type ERC 215a) worden eveneens gekoppeld aan het wms. De overige transporttaken, zoals het laden en lossen van vrachtauto’s, worden verzorgd door manuele Jungheinrich-stapelaars.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.