Jorge Solis aangesteld als ceo van Punch Powertrain

Jessica Vermeer
8 oktober 2019

Jorge Solis is per direct aangesteld als nieuwe ceo van Punch Powertrain, de leverancier van aandrijflijnen en transmissietechnologie uit Sint-Truiden. Hij volgt Cor van Otterloo op, die eerder dit jaar overleed. Solis zal het ambitieuze transitieprogramma aansturen waarmee het Belgische bedrijf zijn gedifferentieerde productportfolio consistent wil gaan aanbieden via een agile, lean en volledig geïntegreerde wereldwijde toeleverketen.

‘Met bijna drie decennia ervaring op het commerciële en operationele vlak, verkregen uit diverse rollen in de automotivesector wereldwijd, kwam hij als beste uit de bus. Hij stak boven de andere kandidaten uit met zijn brede kennis van de industrie, gecombineerd met een krachtige mix van leiderschapsvisie, ervaring in reorganisatie en sterke klik met onze bedrijfscultuur’, aldus bestuursvoorzitter Xiong Xuqiang.

Als nieuwe ceo zal Jorge Solis Punch Powertrain aansturen in een ambitieus transitieprogramma. Foto: Punch Powertrain

Na het overlijden van Van Otterloo heeft medebestuurslid Barend Braaksma een aantal maanden diens taken waargenomen. ‘Met het nieuwe team zijn we klaar om vooruit te gaan onder Solis’ leiderschap. We verwachten een sterke motivatie om meerwaarde te realiseren voor klanten. Tegelijkertijd zullen we de productiviteit verhogen over de verschillende activiteiten’, voegt Xuqiang toe.