Jonas Wintermans neemt roer over bij Additive Industries

Alexander Pil
17 november 2020

Additive Industries heeft de ontwikkeling aangekondigd van zijn nieuwe vlaggenschip Metalfab-600. Het bedrijf verwacht het nieuwe model eind 2021 te kunnen presenteren. Gezien het belang van dit project en andere projecten op de ontwikkelroadmap van het Eindhovense bedrijf zal waarnemend ceo Mark Vaes zijn rol als cto hervatten en het ontwikkelteam van de Metalfab-600 aansturen. Jonas Wintermans, medeoprichter van het bedrijf, treedt op als waarnemend ceo.

De Metalfab-600 zal een bouwgrootte bieden van 600 bij 600 bij 1000 mm, een van de grootste volumes in de industrie, aldus Additive Industries, en vijf keer groter in volume dan de huidige Metalfab1 (420 bij 420 bij 400 mm). De Metalfab-600 zal zeer productief zijn met een printsnelheid tot 1000 cc/uur, met behulp van 10×1 kW lasers. Het wordt ontwikkeld op een platform dat in de toekomst een nog verdere uitbreiding van het bouwvolume en de productiviteit mogelijk maakt.

Wintermans: ‘Op dit moment is het voor Additive Industries cruciaal om te ontwikkelen en te innoveren. Het Metalfab-600-project is zeer relevant voor onze klanten en daarom belangrijk voor ons. Een groter bouwvolume opent deuren naar meer toepassingen en meer productiviteit. Grotere bouwtaken betekenen ook een behoefte aan een hoger laservermogen en maximale robuustheid, omdat gebruikers willen dat hun onderdelen de eindstreep halen bij het printen van meerdaagse objecten.’

Ter ondersteuning van de groei- en ontwikkelambities van Additive Industries heeft Highlands Beheer, de investeringsmaatschappij van de familie Wintermans, in 2020 in totaal 33 miljoen dollar (28 miljoen euro) in het bedrijf geïnvesteerd en toegezegd.