Jobhoppen op de vierkante kilometer

Clara Dorrepaal
Leestijd: 6 minuten

In het kielzog van Philips en ASML is in Nederland een groeiend aantal kleinere mechatronicabedrijven ontstaan. Welke carrièremogelijkheden bieden deze MKB‘ers?

’CCM zoekt collega‘s‘, schreeuwt een button op de homepage van het Centre for Concepts in Mechatronics. Wie doorklikt komt bij de vacaturepagina waarop het Nuenense bedrijf vraagt naar een hoofdconstructeur, een projectleider, een software-engineer, een constructeur en een systeemontwerper van vermogenselektronica.

CCM is niet het enige bedrijf dat mensen vraagt. Vrijwel alle MKB-bedrijven in de hightechindustrie hebben vacatures open staan voor mechatronici. Mecal zegt acht vacatures te hebben in de mechatronicapoot van het bedrijf, Tecnotion heeft de afgelopen maanden net een procesengineer en een sales engineer aangenomen. NTS vult veel vacatures in met flexwerkers. Bij Frencken Groep zoekt Henk Tappel vooral mbo+-personeel. Hoger opgeleide technici kan hij gebruiken op de engineering- en salesafdelingen. Ook bij Demcon staat de deur altijd open voor toptalent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen