Jo Cornu treedt terug als CEO winstgevend Agfa-Gevaert

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Christian Reinaudo (55) krijgt vanaf april de touwtjes in handen bij Agfa-Gevaert. De Fransman volgt Jo Cornu op, die ruim drie jaar aan het bewind stond. Cornu houdt nog wel een zitje in de bestuursraad van het Mortselse bedrijf. Reinaudo was de afgelopen twee jaar de eindverantwoordelijke bij Agfa Healthcare en liet die divisie weer sterker presteren. Voor zijn Agfa-periode vervulde hij diverse R&D- en managementfuncties bij Alcatel.

Tegelijk met de aankondiging van de CEO-wissel maakte Agfa-Gevaert ook de voorlopige cijfers bekend over het vierde kwartaal van 2009. In die periode kwam de groep tot een omzet van 735 miljoen euro, een jaar-op-jaardaling van 3,4 procent. Het nettoresultaat zal naar verwachting ongeveer 20 miljoen euro bedragen. Voor heel 2009 zou dat een winst van 6 miljoen betekenen.

’We zijn uiteraard tevreden met deze resultaten, die we behaalden in volle economische crisis‘, becommentarieerde Cornu. ’In het vierde kwartaal van 2009 konden we ten volle profiteren van de inspanningen van de afgelopen twee jaar met betrekking tot het terugdringen van de kosten en het verbeteren van de operationele efficiëntie. Bij Agfa Graphics zien we een herstel van de grafische markt, die op het toppunt van de economische crisis tot 20 procent terugviel. Agfa Healthcare zette zijn sterke operationele prestaties voort in het vierde kwartaal, dat traditioneel het sterkste van het jaar is. We zijn goed gepositioneerd om in 2010 voordeel te halen uit enkele van de recente groei-initiatieven.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.