Jeroen de Groot nieuwe CEO Assembléon

Leestijd: 1 minuut

Assembléon heeft zijn managementteam gewijzigd. Jeroen de Groot is de nieuwe CEO. Hij krijgt hulp van Thierry Girardot als CFO, Burkhardt Frick als eindverantwoordelijke voor sales en service, en Miel Ramselaar als COO. De oude CEO, Tonn van de Laar, doet een stapje terug, maar blijft nog wel als adviseur verbonden aan de Veldhovense machinebouwer. Assembléon heeft voor deze mensen gekozen vanwege hun lange ervaring met het bedrijf, zijn klanten en de technologie. Zo is De Groot, die een mastertitel in technologiemanagement heeft, al vijftien jaar werkzaam bij de pak-en-plaatsspecialist. Hiervoor was hij er marketing- en innovatiedirecteur.

Eind 2010 verkocht Philips Assembléon aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. De Veldhovense divisie stond al een paar jaar in de etalage omdat Philips de activiteiten niet vond passen binnen de aangescherpte focus op gezondheidszorg en welzijn. H2 zag wel brood in het bedrijf en nam een belang van tachtig procent. Een jaar geleden zette het iemand uit eigen gelederen aan het stuur: Van de Laar. ’Omdat de strategie en de nieuwe producten goed aanslaan, en klanten dat erkennen, geeft H2 ons het vertrouwen‘, aldus de kersverse CEO De Groot.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.