Jan De Nul bestelt grijper windmolenpalen bij Huisman

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vorige week heeft Jan De Nul Group een order geplaatst bij Huisman voor een zogenaamde monopile gripper. Met die modulaire grijper gaat het Vlaamse bedrijf windmolenparken op zee bouwen, zoals Northwester 2. De levering staat gepland voor het tweede kwartaal van volgende jaar waarna de palengrijper op het windturbine-installatieschip Vole au vent wordt geplaatst.

Volgens Huisman is zijn gripper uniek in zowel zijn capaciteit als zijn veelzijdigheid. Daardoor hij kan worden ingezet op bestaande projecten en op toekomstige projecten waarvan de specificaties nog moeten worden bepaald. Deze flexibiliteit stelt Jan De Nul in staat om op een efficiënte wijze de constructie van offshore windturbineprojecten te plannen.

‘Voortbouwend op het succes van onze hoogwaardige hijsmiddelen voor de installatie van offshore windturbines hebben we een serie innovatieve en veelzijdige installatiemiddelen voor de offshore windindustrie geïntroduceerd’, aldus Huisman-coo Pim Overes. ‘Het innovatieve ontwerp van deze middelen zijn de start geweest van een intensieve samenwerking tussen de technische en operationele teams van Jan De Nul en Huisman. Dit heeft inmiddels geleid tot een vaststaande verbintenis voor de levering van onze monopile gripper.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.