Ixon voldoet aan IEC 62443-beveiligingsnorm

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Applied Risk heeft Ixon geaudit op de IEC 62443-beveiligingsnormen. Door deze normen na te streven wil Ixon machinebouwers een helpende hand bieden bij het voltooien van hun eigen IEC 62443-naleving om zo dichterbij een volledig veilig systeem of machine te komen. Jalal Bouhdada, ceo van Applied Risk, verklaart: ‘Ixon heeft een sterke toewijding aan beveiliging getoond gedurende de volledige Security Development Lifecycle (SDLC) voor de Ixrouter-productserie.’

Machines zijn steeds meer verbonden met het internet, wat leidt tot uitdagingen op het gebied van it/ot-cybersecurity. Machinebouwers willen niet het risico lopen op gezichtsverlies door beveiligingsproblemen. Bovendien verwachten fabrikanten dat ze aan verschillende beveiligingsnormen voldoen bij de aanschaf van hun machines.

Machinebouwers spelen een belangrijke rol in zowel it/ot-cybersecurity als machineveiligheid. Om ervoor te zorgen dat het hele systeem, van hardware tot de cloud en de betrokken processen, veilig is, is de IEC 62443 de meest praktisch toepasbare beveiligingsnorm voor industriële machines. Het helpt organisaties om het risico van blootstelling aan kwetsbaarheden in de beveiliging van industriële automatiserings- en besturingssystemen te verminderen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.