IVC bestelt automatisch magazijn met agv’s bij Egemin

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse tak van vinylproducent IVC heeft een bestelling geplaatst bij Egemin voor een geïntegreerd automatisch magazijnsysteem. De installatie is bestemd voor de productiefabriek van IVC in Dalton, Georgia, en omvat een automatisch magazijn met agv’s voor het tussentijdse transport en opslag van slabs en rollen.

De vinylbusiness van IVC groeit snel. Om de verwachte groei te ondersteunen, investeert IVC in zijn productiefabrieken. Egemin leverde onlangs een geïntegreerd magazijn- en distributiesysteem voor de Belgische productievestiging in Avelgem. Dit turnkeysysteem stuurt het volledige logistieke proces – transport, opslag en picking – van luxe vinyltegels van de productie naar het nieuwe magazijn en distributiehal. Door de positieve ervaringen opgedaan tijdens dit project besliste IVC US om voor een nieuw, gelijkaardig project opnieuw met Egemin in zee te gaan in de Verenigde Staten. Voor IVC US zal Egemin het nieuwe distributiecentrum automatiseren en een gedeelte naar productie in de fabriek converteren.

De installatie voor IVC US is een geïntegreerd magazijn- en WIP-transportsysteem (work in process). Dat moet de productie- en logistieke processen in de fabriek in Dalton ondersteunen. Het systeem verzorgt het automatische transport en tussentijdse opslag van zogenaamde slabs (samenstellen van plaatdragers en pvc-platen) tussen de productielijnen en het WIP-buffermagazijn. Daarnaast zal het ook instaan voor het automatische transport van gewikkelde rollen en lege rolkernen tussen de rekken en de productielijnen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.