IVC bestelt automatisch magazijn met agv’s bij Egemin

Alexander Pil
3 februari 2015

De Amerikaanse tak van vinylproducent IVC heeft een bestelling geplaatst bij Egemin voor een geïntegreerd automatisch magazijnsysteem. De installatie is bestemd voor de productiefabriek van IVC in Dalton, Georgia, en omvat een automatisch magazijn met agv’s voor het tussentijdse transport en opslag van slabs en rollen.

De vinylbusiness van IVC groeit snel. Om de verwachte groei te ondersteunen, investeert IVC in zijn productiefabrieken. Egemin leverde onlangs een geïntegreerd magazijn- en distributiesysteem voor de Belgische productievestiging in Avelgem. Dit turnkeysysteem stuurt het volledige logistieke proces – transport, opslag en picking – van luxe vinyltegels van de productie naar het nieuwe magazijn en distributiehal. Door de positieve ervaringen opgedaan tijdens dit project besliste IVC US om voor een nieuw, gelijkaardig project opnieuw met Egemin in zee te gaan in de Verenigde Staten. Voor IVC US zal Egemin het nieuwe distributiecentrum automatiseren en een gedeelte naar productie in de fabriek converteren.

De installatie voor IVC US is een geïntegreerd magazijn- en WIP-transportsysteem (work in process). Dat moet de productie- en logistieke processen in de fabriek in Dalton ondersteunen. Het systeem verzorgt het automatische transport en tussentijdse opslag van zogenaamde slabs (samenstellen van plaatdragers en pvc-platen) tussen de productielijnen en het WIP-buffermagazijn. Daarnaast zal het ook instaan voor het automatische transport van gewikkelde rollen en lege rolkernen tussen de rekken en de productielijnen.

Egemin levert voor dit systeem twee ‘slab handling’ Egv’s uit zijn LTV-reeks (load transfer vehicle) en twee zijdelings ladende ‘roll handling’ Egv’s uit zijn FLV-reeks (fork lift vehicle), respectievelijk geschikt voor het transport van lasten tot 6400 kg en 8000 kg tussen de verschillende productiefasen. Een volautomatisch magazijnsysteem met een palletkraan moet de slabs automatisch in- en uitslaan in het magazijn. Het magazijn is uitgerust met een uitgebreide voorzone met in- en uitvoerconveyors waarmee de agv’s interfacen. De EWCS-software van Egemin stuurt alle transportflows in het systeem en beheert het magazijn. De software is gekoppeld met de Sap-WM-software van IVC. Het systeem wordt in dienst genomen tegen de zomer van 2015.