Italiaanse energie-efficiënte frequentieregelaars naar Nederland

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nieuw op de Nederlandse markt is Bonfiglioli‘s Agile-serie frequentieregelaars. Deze bedieningsvriendelijke standard drives zijn ontworpen om energie-efficiënt en sensorloos asynchrone inductiemotoren en moderne PM-draaistroommotoren uit de IE4-klasse te regelen. Bonfiglioli levert modellen van 0,25 tot 11 kW bij een netvoeding van 400 V 50/60 Hz. De afmetingen van alle regelaars zijn compact te noemen. De 2,2 kilowatt uitvoering meet bijvoorbeeld 60 bij 170 bij 200 millimeter. Een andere vermeldenswaardige eigenschap is dat de regelaars hun eigen verliesvermogen kunnen reduceren tot minder dan 3 watt.

De regelaars hebben een snelle set-upprocedure en zijn eenvoudig te koppelen aan vele veldbussen. Standaard heeft de Agile-frequentieregelaar een safe torque off-functie (STO), een elektronische noodstop tot Sil3, een ingebouwde PLC, ingebouwd netfilter, een diagnosefunctie, negen ingangen, twee uitgangen en een aansluiting voor de systeembus.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen