Italiaanse elektromotoren bestand tegen explosies

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rael Motori Elettrici heeft een complete lijn aluminium elektromotoren op de markt gebracht voor potentieel explosieve omgevingen. Het Italiaanse bedrijf heeft de RL-motoren in een modulaire behuizing gestopt zodat de flens- en voetuitvoeringen onbeperkt kunnen worden uitgewisseld. De modellen voldoen aan de eisen voor beschermingsklassen EX D, EX DE en EX TD.

De familie bestaat uit vier reeksen. Er zijn driefasige draaistroomelektromotoren in frames met een ashoogte van 56 tot 160 millimeter. Deze zijn verkrijgbaar met twee, vier, zes of acht polen en hebben een vermogensbereik van 0,06 tot 18,5 kW. Verder zijn er poolomschakelbare driefasemotoren met constant of kwadratisch koppel met ashoogtes van 63 tot 160 mm en driefasige draaistroomelektromotoren voor frequentiegebruik in de frames van 56 tot 160 mm. Ook levert Rael een reeks enkelfase-AC-motoren in frames van 56 tot 100 mm met twee, vier of zes polen en vermogens tussen 0,06 en 3 kW.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen