Irobot versnelt levering defensierobots

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Het Amerikaanse leger wil nieuwe robots van Irobot versneld in gebruik nemen. Het bedrijf gaat al in april een nieuwe generatie small unmanned ground vehicles leveren. Deze eerste SUGV-bestelling omvat vijfentwintig apparaten. Soldaten gaan de robots vanaf mei testen in het kader van het programma Future Combat Systems (FCS). Als alles volgens schema verloopt neemt het leger september 2008 een beslissing over productie.

De nieuwe SUGV is een herkenningsrobot om soldaten in het veld te assisteren bij het zoeken naar informatie op gevaarlijke of ontoegankelijke plaatsen. De robot is een opvolger van de Packbot. Daarvan verkocht Irobot er intussen zo‘n 1200, zowel aan militaire als civiele klanten. De nieuwe SUGV is net als de Packbot uit te rusten met allerlei sensor- en actuatormodules. Zo heeft hij verschillende camera‘s, zowel voor dag als nacht. Met een gewicht van ruim 13 kilo is hij redelijk draagbaar.

Irobot ontwikkelt de nieuwe generatie SUGV’s voor Science Applications International Corp. (SAIC). SAIC is samen met Boeing hoofdaannemer in de systeembouw voor het FCS-programma.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.