IR komt met stuur-IC voor automotive

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

International Rectifier introduceert een 600 V IC voor automotive-motordrives, micro-invertersturingen en general-purpose driefase-invertertoepassingen. Met een onafhankelijke hoog-laagreferentie bieden de uitgaande kanalen van de AuIRS2301S een gatedrivevoeding van 5 tot 20 V. Daarnaast hebben de outputdrivers een stroombufferfase voor hoge pulsen die is ontworpen om de kruisgeleiding tot een minimum te beperken, terwijl het floatingkanaal is te gebruiken om n-type power-Mosfets of bipolaire transistoren met geïsoleerde gate aan te sturen in de hoge configuratie tot 600 V. Het IC is verder bestand tegen negatieve spanningspieken, wat het systeem beschermt bij bijvoorbeeld hogestroomschakeling of kortsluiting.

De AEC-Q100-conforme AuIRS2301S is logic-compatibel op 3,3, 5 en 15 V met standaard CMos- of LSTTL-output. Het IC biedt een uitgangsstroom van 120 of 250 mA, uitsluiting van onderspanning en gematchte propagatiedelays voor beide kanalen, outputs in fase met inputs en gatedriverfunctionaliteit voor een betere ruisbestendigheid. Het gebruikte chipproces van IR maakt hoogvoltaïsche level-shifting en terminatie mogelijk, wat een goede elektrische-overstressbescherming en een hogere veldbetrouwbaarheid oplevert.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen