Ir. A. Davidson-prijs voor NTS’er Rens Henselmans

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de Precisiebeurs vorige week heeft DSPE de Ir. A. Davidson-prijs uitgereikt aan Rens Henselmans, systeemarchitect bij NTS-Group in Eindhoven. Henselmans ontving de prijs vanwege zijn prestaties op het gebied van precisietechnologie en systeemontwerp en het enthousiasme waarmee hij zijn vak uitdraagt. De prijs dient ter stimulering van jong talent.

Rens Henselmans studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en promoveerde er in 2009 bij hoogleraar Maarten Steinbuch op het ontwerp van Nanomefos (non-contact measurement machine for freeform optics). Hij was 4,5 jaar in dienst bij TNO te Delft als senior system engineer. Daar werkte hij onder meer aan ontwerp en realisatie van de Laser Launch Telescope, een onderdeel van de Very Large Telescope van de European Southern Observatory. Daarnaast droeg hij bij aan een support voor een segment van de European Extremely Large Telescope. Sinds voorjaar 2013 is hij werkzaam als systeemarchitect bij NTS. Hij heeft er gewerkt aan ontwerp en realisatie van een complexe module voor een MRI-gestuurd radiotherapiesysteem.

De jury omschrijft Henselmans als een jonge, enthousiaste fijnmechanisch ontwerper/architect. ‘Hij heeft een indrukwekkende lijst met publicaties op zijn naam staan, alsmede een aantal productontwerpen. De koppeling tussen ontwerp en realisatie is voor hem belangrijk, omdat die de ontwerper confronteert met de consequenties van zijn keuzes. Verder valt hij op door zijn liefde voor het vak van precisietechnoloog en systeemarchitecht en zijn gedrevenheid om dit vak uit te dragen. Dat doet hij door het delen van zijn kennis in reviews en bilateraal contact, en door het geven van cursussen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.