IPTE splitst automatiseringstak af

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Elektronicafabrikant IPTE heeft zijn automatiseringsafdeling voor 2 miljoen euro verkocht aan Huub Baren en Vladimir Dobosch, beiden medeoprichter van het Genkse bedrijf. Bovenop dit vaste bedrag deelt IPTE nog drie jaar mee in de winst van zijn spin-off. IPTE richt zich vanaf nu volledig op contract manufacturing. Verder wil het zichzelf omdopen tot Connect Systems, de naam van de Kampenhoutse divisie die het tien jaar geleden inlijfde. Luc Switten, de huidige CEO van IPTE, blijft aan het roer. Ook bestuursvoorzitter Erik Dejonghe blijft aan.

IPTE legt zich sinds de oprichting toe op de levering van geautomatiseerde productie-uitrusting aan de elektronica-industrie. Het kon die activiteit fors uitbreiden. Niet alleen in Europa, maar ook in Azië en Amerika, met name in China, Mexico en Singapore. De afgelopen jaren opende het bedrijf nog kantoren in onder meer Estland en Spanje. ’De wereldwijde economische terugval gooide echter roet in het eten van de expansiestrategie en leidde tot forse verliezen in de automatiseringsactiviteit‘, geeft IPTE in een persbericht toe.

IPTE Automation zal dit jaar naar verwachting een verlies draaien van ongeveer 8 miljoen euro. De groep besliste daarmee om deze activiteit af te stoten. Het huurde een onafhankelijke adviseur in en onderhandelde met diverse partijen. Uiteindelijk kwam het voorstel van Baren en Dobosch als beste uit de bus. Door bijkomende kosten moet IPTE op zijn jaarbalans over 2009 toch een verlies slikken van 17 tot 18 miljoen euro op deze divisie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen