IPTE snijdt verder om aanhoudende klappen op te vangen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

IPTE zag zijn omzet in het derde kwartaal met 17,5 procent dalen naar 41,8 miljoen euro. Het technologieconcern boekte een nettoverlies van 3 miljoen euro. De elektronicaspecialist zag zich daarom genoodzaakt verder in zijn personeelsbestand te snijden. De afgelopen maanden verdwenen er 161 banen. Er werken nu 1855 mensen bij het Genkse bedrijf, tegen 2395 eind vorig jaar.

De omzet bij IPTE‘s automatiseringsdivisie daalde van 15,2 miljoen euro in 2008 naar 14,3 miljoen euro nu. Het orderboek kreeg hardere klappen en zakte van 15,5 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal naar 12,2 miljoen euro. Ook de surseanceaanvraag van de Australische klant Solar Systems vormde een flinke tegenvaller. IPTE heeft daar nog een vordering van 2,9 miljoen euro openstaan. Het management van IPTE houdt echter rekening met een doorstart, waarbij de expertise van IPTE essentieel zal zijn om de productielijn alsnog op te starten.

Topman Luc Switten stelde de toekomst van de automatiseringstak enkele maanden geleden ter discussie. Hij overweegt een verkoop – geen gemakkelijke opdracht in deze tijden – maar ook verdere sanering. In principe wil de CEO nog dit boekjaar een beslissing nemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.