Iot ondenkbaar zonder de cloud

Andreas Röttger is r&d-manager automation systems bij Lenze. Dit artikel is een samenvatting van de whitepaper ‘Cloud computing in mechanical engineering’ die gratis te downloaden is op www.lenze.nl.

Leestijd: 6 minuten

Met de opkomst van iot worden cloudtechnologieën steeds meer toegepast in de industrie en de machinebouw. De cloud en cloudcomputing vormen belangrijke bouwstenen om te komen tot een optimaal design van fabrieksautomatisering en machinecontrollers van de toekomst.

In ons dagelijks leven zijn we gewend geraakt aan alle gemakken die mobiele telefoons ons bieden. Onze foto’s worden automatisch online opgeslagen zodat we ze later thuis kunnen bekijken op onze pc of tv. We managen onze e-mails, contacten, kalender en notities over verschillende platforms. En zolang we een internetverbinding hebben, reageren digitale assistenten op onze stem voor controlefuncties en tekstinvoer.

Dataopslag op internet, online software, bestanden in webgebaseerde databases en stemherkenning via de servers van de fabrikant: het zijn allemaal clouddiensten die we gebruiken zonder er veel aandacht aan te besteden. En zonder dat we precies kunnen uitleggen wat de cloud eigenlijk is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.