Invoer- en uittrekunit Neuenhauser voor spanassen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Neuenhauser heeft een nieuwe invoer- en uittrek-unit voor spanassen gelanceerd. De EA-unit is beschikbaar in twee basismodellen: een verrijdbare en een stationaire versie. Door automatisering van de invoer- en uittrekwerkzaamheden is het mogelijk kortere en reproduceerbare arbeidcycli te halen.

De verrijdbare versie is samengesteld uit een machinebed met geleidingen in de lengterichting, waarop een verrijdbare machinestaander is aangebracht. Aan de staander is een opnameplaat voor spanassen gemonteerd. Als de rol materiaal klaar is, rijdt de machinestaander in de richting van de spanas, ontgrendelt de astappen en trekt de as gelijkmatig en zonder schokken naar buiten. Nadat de rol is afgevoerd (bijvoorbeeld door een prismawagen), wordt de as voorzien van een nieuwe kernhuls en brengt het apparaat de spanas weer voor de machine of in het asmagazijn. Voornaamste kenmerk van deze uitvoering is dat het apparaat zowel de inspanfunctie als de rijbeweging uitvoert.

De stationaire versie bestaat uit een vaste machinestaander met een opnameplaat voor de spanas. De rol materiaal wordt op bijvoorbeeld een prismawagen voor het apparaat geplaatst. Het apparaat of een prismahefwagen zorgt hierbij voor de hoogte-instelling. Het apparaat houdt alleen de spanas vast; het uittrekken van de as komt voor rekening van een rollenwagen met een elektromotor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen