Investeringsfonds Lumaux focust op Nederlandse technologie

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse techwereld is met Lumaux een nieuw investeringsfonds rijker. Het fonds focust op start-ups en scale-ups in robotica, energietransitie en mobiliteit, markten waarin het de meeste potentie ziet als het om hightech gaat. De focus ligt op de combinatie hardware en software. ‘Puur app-bouwers of e-commerce vallen buiten onze scope.’

Fondsmanager Edwin Rammeloo zegt dat genoemde markten aantrekkelijk zijn vanwege de grote dynamiek. Daarin opererende starters en scalers ‘bieden oplossingen voor alledaagse uitdagingen en urgente zaken als tekort aan arbeidskrachten, stijgende productiekosten en klimaatverandering.’ Rammeloo verwacht dat ondernemingen die daar actief zijn hun producten en diensten snel kunnen opschalen.

Naast de gebruikelijke kretologie van investeerders zoals ‘sterk team’ en ‘potentiële groei’ ziet Lumaux graag dat start-ups een duidelijk pad naar omzet en winstgevendheid kunnen laten zien in een markt die groot genoeg is om de groei op de lange termijn te ondersteunen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.