Investering zet Sentech op pad richting internationalisatie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Smile Invest heeft een meerderheidsbelang genomen in Sentech. Om de groeiambities en langetermijndoelstellingen te realiseren, heeft de sensorspecialist uit Nieuwkuijk afgelopen jaar verkennende gesprekken gevoerd met verscheidene financiële partners. Na een zorgvuldig selectie- en onderzoeksproces is besloten om met Smile Invest in zee te gaan. Commercieel directeur Marco Leeggangers en operationeel directeur Hermen Kobus zullen als tweekoppig bestuur de dagelijkse leiding van Sentech op zich nemen. Oprichter Marcel Figge zal zich verder ontfermen over strategische langetermijnprojecten.

Sentech is gespecialiseerd in het ontwerpen en assembleren van op maat gemaakte sensoroplossingen. Het bedrijf is in 2000 opgericht en telt inmiddels meer dan zestig gespecialiseerde medewerkers. De producten van Sentech vinden wereldwijd hun weg in toepassingen binnen de halfgeleiderindustrie, automotive, healthcare en agromarkt. Door de opkomst van innovaties zoals zelfrijdende voertuigen, internet of things en kunstmatige intelligentie blijft de sensormarkt naar verwachting de komende jaren nog sterk groeien.

Figge: ‘Met Smile Invest halen we een partner aan boord die niet alleen het benodigde netwerk, kapitaal en de technische kennis heeft, maar ook 100 procent aansluit bij onze visie om op een transparante manier langetermijnwaarde te creëren voor onze klanten. De komst van Smile in de aandeelhoudersstructuur komt op een moment dat we toe zijn aan de volgende grote stap. We zullen met de nieuwe middelen en kennis gaan investeren in het opbouwen van een degelijke footprint buiten Nederland, en het verder professionaliseren van de operationele faciliteiten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.