Investering voor Enschedees 3d-printplatform

Pieter Edelman
18 november 2015

De Enschedese start-up Printr heeft een investering opgehaald van 750 duizend euro. Het bedrijf werkt aan een universeel platform om consumenten-3d-printers gebruiksvriendelijker te maken. Met de investering wil het dit platform geschikt maken voor lancering.

Printr ging begin dit jaar van start met een Kickstarter-campagne die bleef steken op vijfenveertig- van de honderdduizend euro euro. Het platform van de start-up bestaat uit een hardwaremodule en bijbehorende software om 3d-printers intelligenter te maken. Op het moment moeten de apparaten direct worden aangesloten op een pc die de hele verwerking voor zijn rekening neemt. Met de Printr-oplossing kunnen ze via een netwerk benaderd worden en zelfstandig bestandsformaten bewerken. Daarnaast is er een cloudomgeving om 3d-modellen op te slaan en te delen. Met die oplossing moet het bijvoorbeeld ook mogelijk worden 3d-printers met een smartphone te bedienen.

In eerste instantie biedt het bedrijf zijn platform aan als losse module, maar het hoopt ontwikkelaars van 3d-printers te overtuigen om zijn oplossing direct in te bouwen. Daarnaast is het voor externe ontwikkelaars mogelijk om applicaties voor het Printr-platform te schrijven.