Investeerders steken 17 miljoen in Unifly

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Unifly, de Antwerpse ontwikkelaar van dronemanagementsoftware, heeft een tweede investeringsronde afgesloten. Met de hulp van nieuwe en bestaande kapitaalschieters haalt de startup zeventien miljoen euro op. De unmanned traffic management-oplossing (UTM) van Unifly wordt gebruikt voor het volgen en beheren van drones en commerciële luchtvaart, zodat inzichtelijk is waar de onbemande vliegtuigen kunnen vliegen. Daarnaast kunnen gebruikers met het systeem vluchtaanvragen goedkeuren, potentiële conflicten beheren en regels inclusief no-fly zones implementeren.

Consultancybureau PWC schat het wereldwijde marktpotentieel voor commercieel gebruik van drones op meer dan 100 miljard euro, maar de groei leidt tot uitdagingen op het gebied van veiligheid, beveiliging en privacy. Daarom heeft Unifly al nationale contracten gesloten met de verleners van luchtvaartnavigatiediensten in Duitsland, België, Denemarken en Oostenrijk, evenals in verschillende regio’s in de VS. Daarnaast beheert het dronecorridors in onder meer Japan en Malawi.

‘Met deze financieringsronde kunnen we onze features verder ontwikkelen en het productaanbod uitbreiden. Dit omvat nu de Blip, een soort elektronische kentekenplaat voor drones, gecombineerd met zeer nauwkeurige dronetracking’, aldus Unifly-ceo Marc Kegelaers. ‘Toekomstige markten kunnen nog groter zijn, met de opkomst van luchttaxi’s, met de integratie tussen autonome auto’s en drones, en met de verwachting dat UTM-software traditionele vliegtuigen overnemen naarmate ze meer en meer worden geautomatiseerd.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.