Intelligent-Scan-technologie geeft Kübler-encoder 41-bit-resolutie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de F5863 en F5883 van het Duitse Kübler brengt Duranmatic een nieuwe absolute multiturnencoder op de Nederlandse markt. In de standaard 58 mm behuizing is de Intelligent-Scan-technologie toegepast. De variant met een holle as tot 15 mm maakt toepassing in grotere elektrische aandrijvingen nu ook zonder enig probleem mogelijk, aldus Duranmatic. De encoderserie onderscheidt zich door zijn betrouwbaarheid en goede resolutie. De singleturnresolutie gaat tot 17 bit, de multiturnresolutie tot 24 bit, zodat de encoder in totaal een 41-bit-resolutie heeft.

Een stabiele zink gegoten behuizing en het robuuste Safety-Lock-ontwerp zorgt voor de hoge betrouwbaarheid van de encoder, op mechanisch, maar ook op elektronisch gebied. Dit komt omdat zowel de singleturn- als multiturnfunctionaliteiten volledig zijn geïntegreerd in een opto-Asic. Dit maakt de encoder niet alleen 100 procent ongevoelig voor externe magnetische invloeden, maar daardoor werkt het singleturn en multiturn scannen contactloos en is daardoor vrij van slijtage. Met deze encoder kan een nauwkeurige en realtime feedback van positie en snelheid worden gerealiseerd. Dit is mede mogelijk door de hoge klokfrequentie van 2 tot 10 MHz die wordt gebruikt voor het SSI-uitgangsignaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen